Direct naar content
Senioren Mantelzorg Meedoen 23 aug 2024

Ervaring vanuit het Burennetwerk

Kan ik je helpen?

Mieke van Beers | Consulent Vrijwilliger thuis

Roelof is actief binnen het Burennetwerk. Met veel plezier zet hij zich in voor de buren. Hij deelt graag zijn ervaring met jullie.
“In het begin van de coronaperiode heb ik mij opgegeven als straatcoördinator. Later werd mij gevraagd of ik me ook in wilde zetten voor als er een hulpvraag voor een klusje uit de buurt was. Ik heb aangegeven dat dit geen probleem was en dat ze me altijd mogen benaderen.
Het laagdrempelige en flexibele vind ik fijn. Per klus/hulpvraag kan ik aangeven of ik dat wel of niet zie zitten.
Ik denk dat wanneer Sigma een groter netwerk heeft van mensen die hiertoe ook bereid zijn, we een hoop mensen kunnen helpen. Voor mijn gevoel zijn er best veel mensen die wel een uurtje over hebben om iemand even te helpen met iets.
Mijn eerste klusje was een klusje in de tuin van een oudere dame die fysiek niet in staat was om dat te onderhouden. Samen met mijn vriendin hebben we die tuin in ene paar uurtjes weer een beetje toonbaar gemaakt.
Het tweede verzoek was of ik kon helpen met het afbreken van een houten schuurtje. Ik ben niet heel handig, maar dit moest wel gaan lukken. Echter na enige tijd kreeg ik te horen dat de klus niet doorging, omdat de hulpvrager zelf het een en ander niet had geregeld. Begrijpelijk dat ook gekeken wordt naar de eigen verantwoordelijkheid van iemand, het moet geen verkapte gratis klussendienst worden.
Ik ben benieuwd naar klusje nummer 3!”.
Wil je meer informatie over het Burennetwerk of je aanmelden als Buur? Kijk dan op onze website: https://www.sigma-nijkerk.nl/dienst/burennetwerk/ of bel naar 033-2474830.